Loopbaanbegeleiding? ook mogelijk in de laatste fase van je loopbaan?

Een hele tijd geleden stuurde een coachee mij zijn afscheidsspeech door die hij gaf bij zijn vertrek op zijn vorige job.

Plots kwam ik dit stuk tegen:
“Een dik jaar heb ik gesolliciteerd. Maar het lukte niet. Vooral mijn loopbaancoach Kim heeft me erdoor geholpen. Door haar kreeg ik zicht op wie ik ben, wat ik kan, wat ik wil. Ze heeft me ook tips gegeven om constructief te overleven. ”

Ik was heel blij dit te lezen, het deed me deugd, ik groeide ervan en tegelijk heeft mijn coachee hierin voor zichzelf ook een heel belangrijke rol gespeeld.

Benieuwd naar hoe dit coachingtraject verliep? Lees dan verder…

Ik zie hem nog binnenkomen de eerste sessie: boos en gefrustreerd over zijn leidinggevende, in het wilde weg aan het solliciteren, en dat net voor zijn 60ste verjaardag.

We zijn samen op weg gegaan, om meer sturing te geven aan zijn zoektocht, om alternatieve manieren te zoeken in de omgang met zijn leidinggevende, om de frustraties te kunnen plaatsen zodat er meer rust kwam, focus op de toekomst en bijgevolg dus een constructievere en meer gerichte zoektocht naar die nieuwe job.

En dan kwam zijn bericht “ik heb ze gevonden mijn nieuwe job!”
Ik was waarschijnlijk even blij als hijzelf, missie geslaagd!

Dus ja!

Ook op je 60ste kan je nog een nieuwe uitdaging vinden en uiteraard kan je via loopbaanbegeleiding meer zelfinzicht verwerven waardoor je bijvoorbeeld met een andere insteek kan gaan solliciteren!

Ook nood aan loopbaanbegeleiding? Op je 30, 40, 50 of 60, of alles wat daar tussen zit?
Je bent welkom!

Ik maak graag tijd en ruimte voor jouw verhaal: om je te begeleiden naar de antwoorden of oplossingen die jij nodig hebt.
Mail of bel me via kim@diamondcoachinghr.be of 0477/662061.

Related Posts