Studioo Lien als mooie uitkomst van loopbaanbegeleiding bij Diamond Coaching & HR

Diamondcoaching&HR-KimPeeters-coaching

Ik was onlangs in de Pavo in Nieuwkerken-Waas, de fijne horecazaak van Tim en Lien, die door hun start van de Pavo allebei een mooie loopbaanswitch maakten.
Deze keer was ik er niet om iets te eten of te drinken maar wel om deel te nemen aan een pauzesessie bij Studioo Lien.
Het idee van “Studioo Lien” is namelijk voor een stuk ontstaan en uitgewerkt in mijn coachingruimte.

Lien volgde namelijk loopbaanbegeleiding bij mij, al een tijdje geleden.

Tijdens dat traject, nadat Lien een burnout kreeg, zochten we samen naar haar talenten en vooral haar energiegevers.
Zoals velen had zij een hele tijd doorheen haar loopbaan dingen gedaan die ze goed kon (en waar ze dus competent voor was) maar die niet echt haar talent waren en haar dus eigenlijk geen energie gaven. Eens we haar talenten en energiegevers gevonden hadden, keken we samen hoe ze deze kon toepassen en inzetten in haar werk. Aangezien Lien een gezin heeft waar ze voldoende tijd voor wil hebben en samen met haar man Tim een horecazaak “de Pavo” heeft, waarin ze ook een rol wil kunnen spelen (maar niet meer de rol die ze in de eerste jaren opnam: continu het gezicht in de zaal en bediening zijn), probeerden we een puzzel te leggen die paste.   

Lien broedde ook na de loopbaanbegeleiding verder op haar plan. Intussen neemt zij binnen de Pavo een rol meer achter de schermen op en werkt ze af en toe mee in de zaal bij speciale momenten.
En daarnaast lanceerde ze Studioo Lien: een plaats waar topvrouwen samenkomen, om even te pauzeren en stil te staan in de drukte van het leven, tot rust te komen en te voelen.

Ik volg Studioo Lien al even online en beloofde Lien om zelf ook eens deel te nemen.
Wat was dat heerlijk! 
Voor mezelf om even tot rust te komen en te voelen hoe het echt met mij gaat. 
Om een paar andere vrouwen te leren kennen die, toevallig of niet, met gelijkaardige uitdagingen geconfronteerd worden in hun leven.
Om te genieten van een pauzemoment gevuld met reflectie, meditatie, dans, zon, muziek, schrijven, praten, een theetje drinken,…
En vooral ook om Lien helemaal in haar element en kracht te zien, wat doet ze dit graag en goed, heel fier op haar!
En tegelijk zo blij dat ik haar een stukje mocht en kon begeleiden op haar pad naar meer schittering!

Dat is waarom ik zo graag coach. 
Omdat ik, ergens onderweg, in het leven van mensen van betekenis kan zijn en hen kan helpen om zichzelf terug te vinden, hun talent te (her)ontdekken, hen stappen te laten zetten naar meer (werk)geluk,…
Dat is (één van de redenen) waarom ik in 2017 gestart ben met mijn coachingspraktijk als deel van Diamond coaching & HR.