Wie ben ik

Zin om me nu al te leren kennen?

Ik ben Kim Peeters, 47 jaar en bezield in alle rollen die ik opneem: mama van drie zonen van 11, 19 en 21 jaar, collega, ondernemer, vriendin. Ik ben een integere vrouw, altijd bezig met en betrokken bij wat me raakt.

Sinds 1999, zo’n 25 jaar dus,  bouwde ik een stevige HR-ervaring op bij twee werkgevers, zowel in België als Nederland.
Leergierig als ik ben, heb ik me in verschillende facetten van Human Resources verdiept.

Die expertise zet ik sinds 2017 om in hands on HR Consultancy bij bedrijven, persoonlijke coaching van hun medewerkers én loopbaanbegeleiding van particulieren.
Daarnaast werk ik deeltijds voor Odisee hogeschool binnen de opleiding personeelswerk.

Als zelfstandig HR consultant werk ik op maat van kleine en middelgrote bedrijven in diverse sectoren. Mijn persoonlijke, warme en betrokken stijl zorgt ervoor dat ik écht luister naar de behoeftes van het bedrijf en zijn medewerkers. Ik werk doordacht en kies voor een constructieve, resultaatgerichte en grondige aanpak. Als mijn taak of project afgewerkt is, dan zorg ik voor een grondige overdracht en laat ik kennis, inzichten en werkwijzen achter die blijvend ingezet kunnen worden.

Thema’s die mijn aandacht krijgen: verbindende communicatie, persoonlijk leiderschap, systemisch werk, mindfulness, welbevinden en zelfzorg.

Volgende opleidingen vormden
mee
mijn visie en aanpak

  • Bachelor Personeelswerk – Karel de Grote Hogeschool Antwerpen
  • Executive Program HRM – EHSAL Management School
  • Loopbaancoach en Stress & Burnout coach – HRD Academy
  • Gecertificeerd coach “Inspirerend coachen” – Jef Clement/Center for Self Management

Sinds 2018 maak ik deel uit van het Dialogisch loopbaancentrum en neem ik deel aan de intervisie binnen ons team. Ik neem ook actief deel aan de intervisiekring “Waasland-Klein Brabant” van de VESB en volg regelmatig supervisie.

Ik volg elk jaar opleidingen om bij te blijven, te vernieuwen en inspiratie op te doen:  “Kiezen voor talent” (Luk Dewulf), “Hartcoherentietrainer” (Louis Van Nieuwland), Krachtgericht coachen (Fred Korthagen),…
Daarnaast vind ik massa’s inspiratie rondom mij: in boeken, in tijdschriften en vooral ook bij mensen. Verschillende collega’, vakgenoten en vrienden zorgen voor heel verrijkende gesprekken.

En natuurlijk hoop ik op mijn beurt wat vuur door te geven.

Missie & visie

Bedrijven worden gedragen door mensen, en mensen zijn stuk voor stuk diamanten.

Die vergelijking maak ik niet toevallig: diamant is een stevig, bijzonder en natuurlijk materiaal. Tegelijk heb je een bewust en secuur bewerkingsproces nodig om de ware schittering van de diamant zichtbaar te maken. Belichting vanuit een andere hoek, ondersteuning bij het slijpen en polijsten…

Diamond Coaching & HR is je partner!

Of je nu zelfstandig bent, werknemer, werkzoekend, ervaren of pas afgestudeerd… je kent waarschijnlijk nog maar een paar facetten van je eigen diamant.

Mijn missie is om zowel bedrijven als individuen te begeleiden naar hun ware schittering.

Eerst en vooral omdat je zo eindeloos veel mogelijkheden en talenten in jezelf ontdekt, maar natuurlijk ook omdat wij er als omgeving van mee genieten.

Hoe meer mensen schitteren, hoe mooier onze samenleving!