HR consultancy

Groeit je zaak en heb je nood aan meer HR beleid?
Heeft de afdeling Human Resources de handen vol en is een vaste kracht erbij net te veel?
Is er een piek in HR projecten en heb je nood aan tijdelijke HR ondersteuning?

Bedrijven zijn dynamisch: mensen komen en gaan, functies wijzigen en nieuwe uitdagingen in HR dienen zich aan.

Kleinere ondernemers willen graag wat taken uit het ruime HR-pakket doorschuiven naar een compagnon de route. Bij middelgrote bedrijven heeft het Human Resources-team in piekperiodes en bij groei tijdelijk uitbreiding nodig.

Dan is Diamond Coaching&HR de ideale oplossing voor jouw bedrijf: een duurzame en professionele partner in HR op freelance-basis. Dat kan voor korte, losse HR opdrachten, voor grotere projecten of op een duurzame en langdurige manier met vaste momenten per week of maand.

Ik vertrek vanuit een positieve kijk naar medewerkers, duidelijke communicatie en wederzijdse feedback.

Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat tijd maken voor menselijke aandacht, vertrekken vanuit zorg voor medewerkers en hen in hun sterktes inzetten, een grotere betrokkenheid, beter functioneren en dus ook een beter bedrijfsresultaat oplevert.

Ik ben op mijn best als ik knelpunten binnen Human Resources in kaart kan brengen en analyseren. Afhankelijk van het soort HR proces, geef ik dit zelf vorm, voer ik dit ook zelf (tijdelijk) uit of breng ik je in contact met een specialist uit mijn netwerk.

Vanuit mijn jarenlange ervaring als generalist in verschillende bedrijven en sectoren kan ik je bedrijf of organisatie op maat en doelgericht ondersteunen bij de verschillende facetten van het HR-gebeuren.

  • Werving & selectie: zoeken naar talent voor invulling van jouw vacatures, opbouw van je employer branding om sneller en beter gevonden te worden door kandidaten, uitvoering van een kwalitatief selectietraject met diepgaande en veelzijdige screening van kandidaten zodat het verloop nadien beperkt blijft, testen van kandidaten,…
  • Training & ontwikkeling: in kaart brengen van het aanwezige talent en het nodige talent binnen je bedrijf, helpen opmaken van ontwikkelingsplannen op individueel en teamniveau, het uitwerken van ontwikkelings- en groeimogelijkheden, subsidiemogelijkheden voor ontwikkeling van medewerkers uitzoeken,…
  • Payroll en sociale wetgeving: begeleiden van overgang van sociaal secretariaat zodat je bedrijf de best passende partner heeft, optimalisering van je verloningspakket, optimalisering en efficiëntieverhoging in loon- en personeelsadministratie,…
  • HR projectuitvoering & business partnership: de volledige HR begeleiding van medewerkers en leidinggevenden van instroom van nieuwe medewerkers tot en met ontslagbegeleiding met alle HR processen die daartussen zitten.
  • Coaching van werknemers: helpen groeien van medewerkers, stimuleren van je medewerkers om hun bewustzijn te ontwikkelen, verhogen van het welzijn van je medewerkers en bijgevolg ook hun werkprestaties.
E. Debeuckelaer
Indaver
HR director België

“Een HR professional op wie je echt kan berusten”
Ik heb Kim ervaren als een professionele medewerkster met wie ik met veel plezier heb samengewerkt. Haar toewijding, engagement en doorzettingsvermorgen maken van haar een HR professional op wie je echt kan berusten!

K. Claeys
Coopman Orona
HR Manager

Een bijzonder aangename en constructieve samenwerking!
Kim toont dezelfde betrokkenheid als een interne medewerker, stemt af waar nodig, levert tastbare resultaten en doet verbetervoorstellen waar mogelijk.

T. Hanskens
Planet Talent
HR Manager

Kim straalt rust en professionaliteit uit!
Kim staat ons als HR professional bij in de recruitment-gesprekken. Op basis van een verkennend gesprek en haar eigen voorbereiding was zij zeer snel ingewerkt in onze business en profielen. Na elk gesprek bezorgt ze ons duidelijke feedback en zorgt ze ervoor dat we snel kunnen schakelen naar onze kandidaten toe, wat heden ten dage van groot belang is.
Dit alles weerspiegelt zich in een vlotte samenwerking.

F. Hindryckx
CEO Vlaams Energiebedrijf

Kim werkt planmatig en bijt zich ook vast in de moeilijker opdrachten

Tijdens haar opdracht voor het VEB heb ik Kim leren kennen als iemand die er door haar planmatige aanpak voor zorgt dat elke stap een stap in de goede richting is. Zij is iemand die zich vastbijt om ook de moeilijkere opdrachten tot een goed einde te brengen en waarmee je op een open en transparante manier afspraken kan maken. Bovendien verliep onze samenwerking steeds op een constructieve en aangename manier.