DiamondcoachingHR-Kim-Peeters

HR consultant? HR Freelancer?
HR ondersteuning? HR wat?

Tijdens het updaten van mijn website eerder dit jaar, kwamen Ilse van Digitaal Hogerop en ikzelf,  bij de pagina rond mijn HR werkzaamheden.

Vroeger stond er “HR ondersteuning”. Nu blijkt geen kat op google te zoeken naar HR ondersteuning….SEO gewijs geen goeie zoekterm dus…

Na wat afwegen, werd HR consultancy de best passende term die ook online genoeg gebruikt wordt als zoekterm.

Het zoeken naar deze term bracht bij mij wel wat naar boven…heel wat connotaties van de diverse mogelijkheden doken op in mijn gedachten en werden dus ook besproken.

HR Consultant:

als mijn klanten verwachten dat ik als een “echte” consultant  binnen kom wandelen als een allesweter met dé methodiek en aanpak die altijd en overal werkt en die ik kom implementeren (zoals de negatieve connotatie in mijn gedachten), dan zullen ze teleurgesteld zijn. Zo werk ik namelijk niet en daarin geloof ik ook niet. Ik werk op maat en luister naar wat er al aanwezig is, wat er nodig is, wat de context vraagt, welk budget er is, welke eerdere ervaring of oplossingen zijn er al. Op basis daarvan en in combinatie met mijn eigen ervaring en kennis, werken we samen een aanpak of oplossing uit. Ligt de vraag niet in mijn expertise? Dan werk ik samen met of verwijs ik door naar iemand anders.

HR Freelancer:

als mijn klanten verwachten dat ik vanop afstand mijn ding kom doen zonder betrokkenheid en weer weg ben zonder overdracht (zoals de negatieve connotatie in mijn gedachten), dan hebben ze een foute verwachting. Ik werk als freelancer even betrokken als een interne medewerker (lees maar in één van mijn referenties op mijn webpagina HR consultancy), ik vind het even belangrijk als mijn klanten zelf dat ik een uithangbordje voor hen kan zijn in alles wat ik voor hen doe (daarom ben ik kritisch in het aanvaarden van mijn opdrachten en klanten), ik schrijf een overdracht of handleiding neer waar nodig en blijf bereikbaar als mijn opdracht afgerond is.

HR ondersteuning:

Als de SEO niet zo belangrijk geworden was in deze tijd, dan zou ik wellicht deze term nog steeds gebruiken. Ik ondersteun bedrijven in HR, ik help hen de beste oplossing te vinden voor hun HR vraag of probleem.

What’s in a name?

Ik denk dat het vooral belangrijk is dat klanten weten wie ik ben en waarvoor ik sta en dat we samen in gesprek gaan over de vraag of nood op HR vlak die er ligt. Of ik dan consultant, freelancer of ondersteuner ben maakt voor mij minder uit.

Mijn ideale klant is een klein of middelgroot bedrijf die gedurende korte of langere tijd een aantal uur tot max. 1,5 dag per week HR expertise nodig heeft. Sector of activiteit is voor mij minder belangrijk, een positieve kijk op medewerkers, duidelijke communicatie en wederzijdse feedback, tijd voor menselijke aandacht, vertrekken vanuit zorg voor medewerkers en hen in hun sterktes inzetten is des te belangrijker voor mij. Omdat deze elementen leiden tot grotere betrokkenheid, beter functioneren en dus ook een beter bedrijfsresultaat.

Een HR vraagstuk in jouw bedrijf?

Bel (0477/662061) of mail (kim@diamondcoachinghr.be) me gerust en we kijken of ik verder kan helpen!