Loopbaanbegeleiding: (n)iets voor mij?

Laat 1 ding duidelijk zijn: voor mij is en blijft het een zegen!
Werken in W&S: werving & selectie, rekrutering & selectie, aanwervingen, vacatures invullen…. of hoe je het ook noemt. Als het gaat over werken in W&S, zie ik regelmatig HR collega’s rondom mij fronsen en krijg ik vaak de vraag of ik dat nu echt graag doe: dat selectiewerk… Ook op LinkedIn is het een veel voorkomend onderwerp in HR middens, lees ik regelmatig posts over en van recruiters: wat ze wel of niet goed doen, hoe je als kandidaat wel of niet benaderd wil worden,… en als er 1 soort opdracht is waarvoor ik (en vele anderen met mij) heel veel gebeld en gevraagd wordt, dan is het dus voor opdrachten in werving & selectie.
En neen: ik doe niet (of niet meer) alles graag binnen het grote werkveld van W&S. In de ruim 20 jaar dat ik nu werk, ben ik vanaf dag één tot vandaag altijd een stuk van mijn werkweek bezig geweest met aanwervingen: ik heb dus al heel wat gezien en gehoord en heb al wel wat watertjes doorzwommen qua kandidaten en functies! Kan ook zo een lijstje maken van wat ik binnen W&S wel en niet graag doe en waarom… maar ik wil hier vooral meegeven waarom ik nog elke dag zoveel plezier en energie krijg van bezig zijn met W&S.
Aanleiding voor mij om deze post te schrijven, ligt intussen een tijdje achter me: ik was bij Indaver, mijn eerste werkgever waar ik intussen alweer een aantal jaar weg ben. Ik liep daar een aantal ex-collega’s tegen het lijf die ik doorheen de jaren aangeworven heb voor Indaver. Een aantal van hen vertelden me hoe tevreden ze nog steeds zijn met hun job- en werkgeverskeuze en ze straalden ook echt. Wanneer ze me attent maakten op het feit dat ik de eerste persoon was die ze vanuit Indaver zagen en hoe belangrijk dat eerste contact is om later in het proces een keuze te maken.
Toen wist ik het weer: dat is voor mij één van de redenen waarom ik zo graag mensen interview (telefonisch en face to face) en selecteer: een uithangbord kunnen zijn voor de werkgever voor wie ik selecteer, het zoeken naar de goeie match tussen mensen en organisaties, op een respectvolle manier in gesprek gaan met kandidaten, een relatie opbouwen met externe partners die mee kandidaten zoeken, kortom een onderdeel of radertje zijn in dat proces! Daarvan krijg ik energie!
Ongetwijfeld heb ik hier en daar ook wel eens een steek laten vallen: heb ik niet altijd even snel gereageerd op kandidaturen, heb ik kandidaten teleurgesteld,… maar met de hand op het hart kan ik echt wel zeggen dat ik met de meeste kandidaten een snel en respectvol selectieproces heb doorlopen, al dan niet met die nieuwe job tot resultaat! En in een tijd van schaarste en spanning op de arbeidsmarkt, word ik blij als ik een kandidaat kan begeleiden bij het maken van de juiste keuze voor zijn/haar loopbaan en een werkgever kan helpen bij het invullen van zijn vacatures!
Zelf blijf ik W&S leuk vinden omdat ik het altijd heb kunnen aanvullen met andere HR verantwoordelijkheden en opdrachten, die variatie blijft voor mij een must samen met de ruimte om te selecteren vanuit mijn hart en visie die je kan vinden op www.diamondcoachinghr.be
Om af te sluiten: dankjewel aan mijn ex-werkgevers en ook aan mijn klanten om me deel te laten uitmaken van het boeiende W&S proces en (misschien nog meer) een dikke dankjewel aan al die kandidaten die ik doorheen de jaren al mocht interviewen!

Feedback na eindejaarsgeschenk

Hartelijk dank voor je boek! Je kon me geen betere schenken! Ben er heel erg blij mee.
K. Claeys, Coopman Orona